Оптужена још једна надриљекарка,пружала услуге без лиценце

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднијело је данас суду оптужни предлог против Александре Пауновоћ због оправдане сумње да је пружала услуге „антиејџ" медицине за чије обављање није имала решење Министарства здравља.

Оптужним предлогом се терети за кривично дјело надрилекарство и надриапотекарство, а тужилаштво тражи од суда да је прогласи кривом и осуди по закону. Њој је стављено на терет да је 24. априла прошле године, у улици Кнеза Михаила бр. 21а, оштећеној А.А. иглом са шприцем у предјелу усана убризгала хијалурон, због чега се оштећена побунила јер је мислила да се третман ради апаратом „хијалурон пен", који је Пауновоћева нудила путем „Инстаграма".

Усљед ове интервенције оштећеној жени су се након одређеног времена изнад горње усне појавила испупчења, која је накнадно морала да санира. Пауновоћ је ове услуге пружала у свом козметичком салону „Алекс беаутy естетиц студио" који није био уписан у регистар здравствених установа Агенције за привредне регистре. Она такође није имала одговарајућу стручну спрему и није се придржавала услова прописаних актима Министарства здравља. 

Тужилаштво у саопштењу подсећа да је тком доказног саслушало окривљену која је негирала извршење кривичног дела, као и оштећену. Предузете су и друге доказне радње претресања просторија које окривљена користи, те су прибављени и дописи Лекарске коморе Србије и Стоматолошке коморе Србије, којима је утврђено да окривљена Пауновић није члан тих комора, као и да не поседује лиценцу за самосталан рад.

Такође, прибављено је решење Агенције за привредне регистре, из ког произлази да је окривљена регистрована као предузетник Козметичког салона „Алекс беаутy естетиц студио", док је фотографијама „Инстаграм" налога „алеx_бјути стидоп " и „алеx_студио" утврђено да се на њима између осталог нуде услуге естетске медицине, као и хијалуронски филери иглом. Прво основно тужилаштво од летос је подигло још две оптужнице против Саве Кнежевића и његове мајке, као и против Олгице Маркановић такође због надрилекарства. За исто дијело терети се и Олгица Лончар оптужним предлогом Трећег основног јавног тужилаштва из новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана