Оптужена деветочлана група за кријумчарење велике количине кокаина из Јужне Америке

Танјуг
Оптужена деветочлана група за кријумчарење велике количине кокаина из Јужне Америке

БЕОГРАД- Тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против деветочлане групе, међу којима су припадници МУП-а и БИА, којој се на терет ставља кријумчарење велике количине кокаина прекоокеанским бродовима из Јужне Америке у земље Европске уније.

Оптужницом, која још није правоснажна, као вођа ове групе терети се црногорски полицајац Љубо Миловић, речено је Тањугу у том тужилаштву.

Поред Миловића, оптужени су и радница БИА Душица Јовановић, њен супруг Данијел Јовановић, власник фирме "Блумен маркет" Александар Милојевић, Страхиња Кутлешић, Миливоје Кишић, Миодраг Памучина, Живојин Филиповић и Милан Крстовић.

Група се сумњичи да је од 2019. године до 2. августа прошле године, учествовала у транспорту кокаина прекоокеанским бродовима из Евкадора у Ротердам, одакле су га преносили у земље Европске уније, а сумња се да су дрогу продавали у Холандији.

 Оптужница је предата Посебном одјељењу за организовани криминал Вишег суда у Београду на потврђивање.

Сумња се да су из Србије у Црну Гору транспортовали већу количину новца стеченог од продаје кокаина, а дио новца улагали у кријумчарење кокаина из Јужне Америке у земље Европске уније.

Милојевићу се оптужницом на терет ставља да је по Миловићевим налозима припадницима групе дао на коришћење камионе свог предузећа, како би новац из Холандије превозили у Србију, Црну Гору и Хрватску.

Кутлешић је оптужен да је осталим припадницима преносио Миловићеве налоге, а дио новца од продаје наркотика је, како се сумња, задржао за себе.

Сумња се да су Јовановић и Кишић преузимали новац који је стигао из Холандије, док је Јовановић заједно са својом супругом Душицом паковао новац у вакум кесе након чега су га заједно превозили у Црну Гору.

Дио тог новца Јовановић је као награду задржавао за себе.

Такође, Јовановић је преко своје супруге припаднице БИА, како се сумња, добијао податке о безбедносно интересантним особама међународног организованог криминала, па је те информације преносио Миловићу.

Памучина, иначе возач у Милојевићевој фирми, како се сумња, ангажовао је Филиповића да у Холандији преузима новац и превози га у Србију и Црну Гору.

Оптужена су још двојица возача поменуте фирме Филиповић и Крстовић, који се терете да су такође на местима утовара дроге у Холандији преузимали новац, који су касније превозили у Србију или у Црну Гору како би га предали Миловићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана