Опсадно стање у околини Књажевца: Рођаци најавили крвну освету након двоструког убиства

kurir.rs
Опсадно стање у околини Књажевца: Рођаци најавили крвну освету након двоструког убиства

Мјештани књажевачког насеља у ком су живјели Јастреб Асановић (38) и Иван Ронић (19), које је 14. јула усмртио таст и деда Ненад Ронић (63), кажу да њихова смрт неће проћи некажњено.

Рођаци покојног Јастреба Асановића (38) и његовог покојног сина Ивана Ронића (19), које је 14. јула хицима из аутоматске пушке убио Ненад Ронић (63), отац Јастребове супруге и Иванове мајке, најавили су крвну освету.

Како причају мјештани књажевачког насеља у коме су живјели убијени, али и убица, огорчена фамилија спрема одмазду, а да није у питању само чаршијско нагађање, свједочи и то што патрола полиције већ четири дана дежура испред куће осумњиченог деде Ненада.

Хоће да запале кућу

- Полиција чува кућу, у којој од 14. јула увече нема никога, како је не бисмо каменовали и запалили - каже један рођак.

Према његовим ријечима, читаво насеље бруји о томе да се ова породична трагедија неће овако завршити и да постоји велика опасност од новог крвопролића.

- Ненад ће да иструне у затвору. И треба! Али његов син Синиша и његова породица су на мети разјарених рођака убијеног Јастреба. Освета не гине. Убијени Јастреб има доста фамилије у иностранству, ко зна шта ће ту бити. И Ненадова крв треба да осјети ово што ми сада осјећамо - прича рођак.

Подсетимо, Ненад Ронић је кобне вечери отишао у кућу своје ћерке Монике и убио јој мужа и сина, док је другог сина Бенџамина (15) и снају Роману (20) тешко ранио. Повод за крвави пир била је свађа и туча која је раније тог дана избила између Ненадових унука од ћерке и сина.

- Дедин син Синиша је 14. јула с породицом дошао из Њемачке. Синишин син Џани се потукао с братом од тетке, а неко је отишао код деде и рекао му да је Џани убијен. Он је тада узео пушку и починио покољ. Док је решетао ћеркину породицу, викао је да ће их све побити и да ће им затрти семе. Пријетио је да ће чак убити и бебу, своје праунуче старо само 20 дана, али је дјечачић, срећом, преживио - подсјећа саговорник Курира.

Осветиће се кад-тад

Још док је полиција обављала увиђај, рођаци и комшије су се упутили ка кући убице намјеравајући да пронађу његовог сина Синишу и унука Џанија, али они су се негде склонили, а испред куће је дежурала полиција.

- Вјерујемо да је полиција негде склонила Синишу и његове, пошто их од 14. јула нико није видео и не знају гдје су. Сви мислимо да су Синиша и Џани утицали на Ненада да побјесни и побије пола фамилије. Освета ће их сачекати кад-тад, за мјесец, два, за годину, али ће се десити - најављује рођак.

Отац и син сахрањени заједно

У Књажевцу су у четвртак заједно сахрањени убијени отац и син, Јастреб Асановић и Иван Ронић. Непрегледна колона уплаканих рођака, пријатеља и комшија се из куће смрти упутила ка гробљу. Насељем су све вријеме одјекивали јауци и лелеци ожалошћених, а најтужнија је била Моника Ронић, којој је рођени отац пред очима убио мужа и сина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана