Огласила се хрватска полиција: Нема назнака да је нестанак Матеја Периша био посљедица насиља

ГС
Foto: Архива

БЕОГРАД- Делегација хрватске полиције на челу с Антониом Геровцем, помоћником начелника полиције и Начелником управе криминалистичке полиције, отпутовала је за Београд.

Хрватску делегацију примио је и Александар Вулин, министар унутрашњих послова Србије.

"Добили смо апсолутно све информације и све што је потребно. Ступили смо у контакт с истражитељима и интензивирали контакт с Матејевим оцем. Постоји радна верзија онога што се догодило, али разумећете ме да сада не могу о детаљима", рекао је Геровац.

Каже да је са свиме што је до сада прикупљено, да ништа не указује на то да је Матејев нестанак било како повезан са посљедицама неке насилне радње.

Додао је да је српска полиција направила изузетан посао око праћења Матејевог кретања од тренутка изласка из клуба до тренутка када се сматра да је ушао у воду.

Особа обучена попут Матеја Периша дошла до воде

"Прегледани су и снимци након тога, како би се утврдило је ли можда негдје изашао из воде и слично. Ми можемо рећи да је особа обучена попут Матеја дошла до воде, али не постоји нико ко може то сигурно да тврди", рекао је Геровац.

Истиче да оно што до сада знају јесте да Матеј и његови пријатељи ни у клубу ни испред њега нису учествовали ни у каквом сукобу или инциденту.

"За сада остаје непознаница шта се догодило и зашто је Матеј трчао улицама Београда. Снимак из ријеке је аутентичан, а то плива ли неко или не, не може се утврдити. Снимак је и даље у обради, а можда се ради и о неком предмету. О томе не бих причао док све не буде познато - напомиње Геровац и објашњава да су из српске полиције контактирали и произвођача мобилног телефона како би се можда искористиле и неке друге техничке ствари. Предузели су апсолутно све што су могли", рекао је Геровац 12. јануара.

Хрватска полиција обавила је и разговор с друштвом из Задра које је било у Готику те вечери када је био и Матеј Периш са својим друштвом, а у више је наврата разговарала и с његовим пријатељима и обавила низ других радњи, преносе Новости.

 

    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана