Одређен притвор серијском силоватељу

Г.С.
Одређен притвор серијском силоватељу

БЕОГРАД - Након саслушања И. М. серијског силоватеља који је осумњичен за извршење кривичног дела угрожавање сигурности, одређен је притвор.

Судија за претходни поступак Првог суда одредио притвор до 30 дана, преносе медији.

Подсетимо,И. М. је на саслушању признао да је рекао новинаркама "Ако одлучим да вас силујем, ја ћу да вас силујем, ако нема никога да то спречи", али је тврдио да то није рекао са циљем да им прети, већ каже да је то био део његове приче када је описивао силовања која је починио.

Након тога заменик тужиоца је предложио суду да се И. М. одреди притвор због опасности да неће бити могуће обезбедити његово присуство у поступку, због околности које указују да би могао утицати на сведоке који тек треба да буду испитани, као и због опасности да би боравком на слободи могао учинити делом којим прети, а све то узимајући у обзир његову ранију вишеструку осуђиваност.

Такође, ради провера навода кривичне пријаве тужилаштво ће испитати оштећене, евентуалне друге сведоке, затим ће наредити комисијско психолошко-психијатријско вештачење осумњиченог на околност његове урачунљивости, а потом ће донети одлуку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана