Одређен притвор осумњиченимa за кријумчарење 324 килограма кокаина

Танјуг
Одређен притвор осумњиченимa за кријумчарење 324 килограма кокаина

БЕОГРАД - Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду одредио је до 30 дана притвор шесторици осумњичених да су у периоду од 2020. до 2021. године прекоокеанским бродовима из Еквадора прокријумчарили до луке у Солуну 324 килограма кокаина, саопштено је из тог суда.

Притвор им је одређен због опасности од бjекства и околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дjело.

Јавно тужилаштво за организовани криминал дониjело је наредбу о спровођењу истраге против седам особа због сумње да су извршили кривична дjела удруживање ради вршења кривичних дjела, у стицају са кривичним дjелом недозвољена производња и стављање у промет дроге.

Наредба је дониjета у односу на Живка Бакића, Александра Матића, Немању Предојевића, Стефана Шаранца, Миодрага Стошића, Сашу Момчиловића (који је у бєекству), Сашу Стоисављевића и више НН лица.

Осумњиченима се ставља на терет да су током 2020. и 2021. године на подручју Јужне Америке, Западне Европе, Грчке и  Србије формирали организовану криминалну групу са циљем куповине и пребацивања велике количине опојне дроге кокаин путем прекооканских бродова из Јужне Америке на територију Западне Европе и Србије ради стављања у промет и стицања велике противправне имовинске користи.

Група се терети и да је у наведеном временском периоду купила, прениєела и ради продаје држала 324 килограма опојне дроге кокаин, из Еквадора до луке у Солуну у Грчкој, гдjе је наведену опојну дрогу одузела грчка полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана