Одобрено отварање генералног конзулата БиХ у Новом Пазару

Срна
Одобрено отварање генералног конзулата БиХ у Новом Пазару

БЕОГРАД - Влада Србије дала је сагласност за отварање Генералног конзулата БиХ у Новом Пазару.

На данашњој сједници Влада је усвојила и Приједлог закона о климатским промјенама, као и Стратегију запошљавања у Републици Србији за период од 2021. до 2026. године.

Примјеном закона о климантским промјенама успоставиће се систем за смањење емисије гасова са ефектом стаклене баште /ГХГ/ и обезбиједити прилагођавање на измијењене климатске услове, саопштено је из владине Канцеларије за сарадњу са медијима.

Донесена је и одлука о финансирању набавке уџбеника средствима буџета, којом се обезбјеђују бесплатни уџбеници и друга наставна средства за ученике основних школа из социјално угрожених породица, за ученике који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану, као и за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом који образовно-васпитни рад остварују по индивидуалном образовном плану.

Бесплатни уџбеници предвиђени су и за ученике којима су неопходна прилагођена наставна средства - увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат, као и за ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дијете у школском систему.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана