Обдукција тијела данас на институту за судску медицину у Београду

СРНА
Foto: arhiva

БЕОГРАД - Обдукција тијела пронађеног у Дунаву у Београду за које се претпоставља да је ријеч о несталом Сплићанину Матеју Перишу, највјероватније ће бити урађена данас на београдском Институту за судску медицину и требало би да открије узрок смрти, пише "Политика" позивајући се на извор близак истрази.

Препознавање, односно ДНК анализа, биће урађени у Националном криминалистичком техничком центру Министарства унутрашњих послова Србије, с обзиром на то да је полиција узела биолошке трагове од оца несталог младића.

"Обдукција би требала да открије узрок смрти и теже повреде, ако их је било. Могуће је утврдити да ли је Периш, евентуално, имао неке преломе и да ли су они задобијени док је био жив или након смрти", рекао је извор листа.

Биће утврђене и друге повреде које су могле да настану када је тијело ударало о камење на које је наилазило.

"Токсиколошке анализе ће бити рађене, а да ли ће моћи да се утврди да је младић био под дејством неких психоактивних супстанци, зависиће од стања ткива и телесних течности", напомиње саговорник листа.

Ненад Периш, отац несталог младића, рекао је за хрватске медије да су чекали ову вијест и та истина се на крају показала као болна и тешка. Он је истакао да је Матеј своју причу на овој земљи завршио.

"Иако се растанак догодио, нада да ћемо се поновно срести никад неће престати бити ту", рекао је Ненад Периш и захвалио свима који су помогли да се истина пронађе. Чувени београдски алас Ренато Грбић, који је спасао више од 30 људи из Дунава, оцијенио је у изјави за "Блиц" да је тијело вјероватно све вријеме било закачено за арматуре којих има много код оближњег Панчевачког моста.

"Пошто је ових дана било изузетно топло, његово тело је испливало на површину и закачило се за ово најуклетије место на овом потезу", рекао је Грбић. Тијело за које се претпоставља да припада Сплићанину Матеју Перишу пронашли су јуче морнари код Аде Хује, низводно од оближњег Панчевачког моста на Дунаву.

Пронађени мушкарац на себи има фармерке, мајицу са апликацијом и једну бијелу патику, што се подудара са гардеробом коју је у ноћи нестанка Периш имао на себи. Периш је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра 2021. године, када је посљедњи пут виђен у једном београдском ноћном клубу на ушћу Саве у Дунав у Београду, а услиједила је обимна потрага, у коју су биле укључене све расположиве јединице Министарства унутрашњих послова Србије, укључујући и рониоце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана