Њемачки истражитељи открили мрежу од 30.000 педофила

Tanjug
Њемачки истражитељи открили мрежу од 30.000 педофила

БЕРЛИН - Немачки истражитељи открили су мрежу од 30.000 педофила након случаја сексуалног злостављања дјеце у Бергиш Гладбаху, који је прије неколико мјесеци шокирао Њемачку.

Почело је од једног осумњиченог на западу Њемачке, а дошло се до десетина хиљада људи који снимају и дијеле дјечију порнографију, на интернету охрабрују и саветују једни друге, пише ДЊ.

Истражитељи су наишли на трагове више од 30.000 осумњичених за посједовање и растурање дечије порнографије, али и за директно сексуално злостављање деце, саопштио је у понедељак Петер Бизенбах, покрајински министар правде у Северној-Рајни Вестфалији.

Ови људи у форумима и преко чет-програма отворено комуницирају о злостављању дјеце, подстичу једни друге и деле савете, рекао је министар.

"Наишли смо на мочвару", истакао је Бизенбах.

Циљ је, како је најављено, да се открију идентитети починилаца због чега ће Министарство од јула формирати посебну истражитељску групу која ће откривати педофиле, али и сајбер-терористе и хакере на интернету.

Надлежни тужилац је рекао да ће се истражитељи најпре хитно бавити случајевима гдје има индиција да је сексуално злостављање и даље у току, а онда и свима који посједују и дијеле дечију порнографију.

Прошле јесени је полиција у Бергиш Гладбаху на западу земље ухапсила једног 43-годишњака који је осумњичен да је злостављао своју ћерку још откад је била беба.

Снимао је силовања и делио снимке у затвореној групи осумњичених. Полиција у Келну је у вези са тим случајем открила педофилску мрежу која сеже до Аустрије и Швајцарске.

До сада је утврђен идентитет 70 особа.

У мају је осуђен први међу њима - један 27-годишњи војник.

Он је осуђен на десет година затвора, али је најпре на неодређено време затворен у психијатријској установи.

Недавно су Њемачку потресли и други случајеви сексуалног злостављања дјеце, указује Дојче Веле и наводи примјер снимања силовања у једној викендици у Минстеру и случај у Лидгеу, такође на западу земље, гдје су двојица мушкараца у једном кампу годинама злостављали укупно 32 дјетета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана