Нишлија настрадао у Америци, сакупља се новац за транспорт тијела

Г.С.
Нишлија настрадао у Америци, сакупља се новац за транспорт тијела

НИШ - Момак из Ниша Немања Раденковић (30) настрадао је у тешкој саобраћајној несрећи у Америци прије неколико дана, а његови пријатељи покренули су акцију преко интернет платформе “Go Fund Me” да се сакупи новац потребан да се његово тијело допреми у Србију.

Ријеч је о 70.000 долара.

Иначе, Немања је родом из Ниша, гдје живи његова породица, а он је због посла боравио у Вирџинији (САД).

“Никада ово нисам помислио да ћу морати да покренем, али нажалост морам. Наш драги друг и брат Немања није више са нама, имао је саобраћајну несрећу неколико ноћи раније и није се извукао. Отишао је и оставио нам је велики бол за собом али исто и један задатак, а тај задатак је да се сада сви ми Срби скупимо и доставимо Немањино тијело до Србије његовој породици. Ова акција није нешто што ће нам вратити Немању у живот, али ћемо овим путем показати љубав према њему. Почивај у миру, Нецо” написао је његов пријатељ, који је наведен као покретач акције.

Вијест о организовању помена настрадалом српском држављанину, објављена је и на Facebook страници цркве Светог луке у Вашингтону, а сви његови пријатељи могу да дођу 19. марта управо у Цркву Свети Лука (10660 River Road, Potomac) гдје ће, послије јутарње литургије, бити одржан помен за настрадалог Нишлију.

Немањини пријатељи су покренули акцију прикупљања новца на овој страници.

“Вјечан му помен”, наводи се у интернет објави цркве Свети Лука у Вашингтону.

Објава на овој мрежи, привукла је велику пажњу па је за свега један дан сакупљено више од 60.000 долара, од укупно потребних 70.000 долара, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана