Због невремена у Београду полиција евакуисала грађане, гасила пожаре

Срна
Због невремена у Београду полиција евакуисала грађане, гасила пожаре

БЕОГРАД- Припадници Сектора МУП-а Србије за ванредне ситуације имали су 91 интервенцију због снажног невремена које је погодило цијелу земљу од којих 20 на гашењу пожара, углавном узрокованих ударом грома, и то у Београду, Краљеву и Сјеници.

Сви пожари су угашени, а повријеђених није било, док су из поплављених објеката и возила ватрогасци спасили 10 особа, сапштено је из МУП-а Србије.

Ватрогасци спасиоци у Београду су имали 78 интервенција, од чега је 18 било на гашењу пожара, изазваних претежно ударом грома.

Из угрожених дијелова града, међу којима су најугроженији били Нови Београд, Бежанијска Коса и Земун, посебно насеља Плави хоризонти и Бачки Иловик, евакуисано је више од 30 особа, од којих само из Бачког Иловика седам.

Полицајци су у свим дијеловима града помагали суграђанима који су због водене бујице усљед невремена остали у аутомобилима и аутобусима.

Више од 100 особа извучено је из аутомобила и аутобуса, а неколико аутобуса и око 50 аутомобила из воде.

Припадници Сектора за ванредне ситуације интервенисали су и на црпљењу воде из објеката у Београду, Крушевцу и Ивањици, а у току су интервенције у Крушевцу, Панчеву и Београду.

У свим интервенцијама било је ангажовано око 230 ватрогасаца спасилаца, 100 возила и 33 пумпе за црпљење воде.

На санирању посљедица снажног невремена које је синоћ погодило Београд било је ангажовано више од 160 полицијских службеника из различитих организационих јединица Интервентне јединице, Полицијске бригаде, полицијских станица и ватрогасци спасиоци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана