Нетањаху се обратио грађанима КиМ: На помолу нова ера

Срна
Нетањаху се обратио грађанима КиМ: На помолу нова ера

ПРИШТИНА - Израелски премијер Бењамин Нетањаху обратио се поводом јеврејске Нове године грађанима Косова и припадницма јеврејске заједнице на Косову и рекао да посљедњи догађаји уливају наду да је на помолу "нова ера" од које ће имати користи и грађани Израела и грађани Косова.

"Шаљем топле Рош Хашана поздраве свима вама у Приштини. У овој години пружам руку пријатељства народу Косова. Посљедњи развој догађаја између Израела и Косова могао би да помогне уласку у нову еру од које ће оба народа имати користи", наводи се у писаној поруци Нетањахуа прочитаној окупљенима на церемонији прославе Рош Хашане у Приштини.

"Убијеђен сам да можемо да постигнемо толико тога заједничким радом и најискреније се надам да ћемо то и остварити", истиче се у поруци израелског премијера.

Прослави јеврејске Нове године у Хотелу "Емералд" у Приштини присуствовали су и предсједник привремених приштинских институција Хашим Тачи, премијер Авдулах Хоти, предсједница скупштине Вјоса Османи, као и бивши премијер и лидер покрета Самоопредјељење Аљбин Курти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана