Несвакидашња размјена у Србији: Дао багер за 65 килограма марихуане

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Више јавно тужилаштву у Београду подигло је данас оптужницу против Димчета Кимова (45) и још троје припадника његове групе због сумње да су 2. јуна ове године покушали да прокријумчаре 7,8 килограма канабиса са АП КИМ до Београда, што је само дио количине планиране за кријумчарење.

Поред Димчета Кимова оптужени су Милош С. (38), Владан С (42) и Слободанка С. (41), саопштило је тужилаштво.

Сви се терете за кривично дjело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, док се Кимова и Слободанки на терет ставља и кривично дјело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја у саизвршилаштву.

Оптужница је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању.

Тужилаштво је предложило да се тројици оптужених продужи притвор да не би у кратком временском периоду поновили кривично дјело.

Такође је тражило да се Кимову изрекне мјера безбедности одузимања предмета, те да му се одузме: возило коришћено за извршење кривичног дела "Maserati Quarttroporte, затим два пиштоља и муниција пронађени приликом претреса стана у којем су непријављено боравили он и Слободанка С, опојна дрога канабис, дигитална вагица за прецизно мјерење и 27.650 евра, 1.600 долара и 1.120 швајцарских франака.

Подсјећамо да је ова криминална група ухапшена након вишемјесечног оперативног рада Службе за борбу против организованог криминала и Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Према оптужници, Кимов је организовао ову групу почеком априла 2022. године са циљем да из Србије на територију АП КИМ пребаци багер марке "Катер пилар 320Ц" и да за уговорену цијену од око 70.000 евра, што је цијена испод тржишне вриједности, добије око 65 килограма опојне дроге канабис, коју би прокријумчарио до Београда ради даље продаје.

Владан С. је, како се сумња, по инструкцијама Кимова 17. маја организовао транспорт багера до илегалног прелаза са АП КИМ, где га је преузело НН лице и превезло преко поменутог прелаза.

Потом су, по претходном договору Кимова и још једног лица - да за багер добије 65 килограма марихуане, Кимов и Милош С. на администраривном прелазу са АП КИМ преузели дио уговорене количине, од 7.796,96 килограма канабиса, и упутили се у правцу Београда поменутим возилом Масерати. Ухапшени су у Сопоту.

У стану на Новом Београду, гдје је Кимов непријављено боравио са Слободанком С, пронађена су два пиштоља марке "Pietro Beretta" и "Solothurn AT 380" са припадајућим мецима, вагица за прецизно мјерење и поменути новац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана