Несторовић оснива нову странку

ГС
Несторовић оснива нову странку

БЕОГРАД - Носилац изборне листе "Ми-Глас из народа" Бранимир Несторовић најавио је, након напуштања покрета "Ми - Глас из народа" заједно с Александром Павићем, да је у процесу оснивања нове странке са људима који га подржавају.

На састанку седам оснивача "Ми-Глас из народа" у уторак, умјесто да се одлучи о прерастању покрета у странку и њеном предсједнику, то удружење су напустили Несторовић и Павић.

Из "Ми" саопштавају да је Несторовић "ултимативно тражио да буде предсједник странке, иако је договорено да се остане при изворном принципу колективног руководства".

Међутим, Несторовић је рекао да се из њиховог саопштења стиче утисак да је њему "прорадио его" јер није изабран за предсједника, те да је незадовољан гласањем које је било 4:3, напустио, како наводе "Новости", и састанак и покрет.

"Ми смо свакако у процесу оснивања странке и формираћу је са људима који ме подржавају", рекао је Несторовић за "Новости".

Навео је и да су им неки радили иза леђа, као и да је све ово што се догодило веома чудно и ружно.

"Нека им је са срећом, а ја не могу да се враћам тамо. На састанку у уторак сам рекао да нова странка под називом Покрет 'Ми - Глас из народа' треба да има председника, јер колективно одлучивање није добро, није делотворно и одговорност не може да се подели на седам људи", рекао је он.

Додао је и да се свашта дешавало у кампањи и послије ње, да је било разних захтјева осталих оснивача и забрана да се доводе људи са стране.

"У покрету су само три човека који могу да дају овлашћења повереницима за општинске одборе, а онда се испоставило да неки други људи иду по терену и оснивају одборе, о којима нисам имао појма. Праве се паралелне организације", рекао је Несторовић.

Према његовим ријечима, кап која је прелила чашу био је позив човјека из агенције који им води књиге и који је том приликом рекао да су неке ствари незаконите, али да није желио да каже шта.

"У уторак сам на састанку рекао оснивачима да нећу да ишта буде тајно и да хоћу да знам за шта се троши новац. Такође, у петак после скупа у Панчеву догодила се непријатна сцена, када је Станојевић насрнуо на Павића рекавши му: 'Разбићу те јер си рекао да ја узмем паре'", рекао је он.

Несторовић наводи да су се послије избора распали неки општински одбори јер су чланови били незадовољни њиховим радом и да је његов посљедњи покушај био оснивање странке.

"Онда је кренула сујета и питања зашто се ја истичем. Рекао сам им да ћу ја да задржим име покрета и лого, јер сам ја смислио назив и први спот снимио камером у свом простору. После тог састанка, Павићу и мени су блокирали приступ на свим официјелним налозима, тако да нисмо успели ни да кажемо јавности шта се све дешавало претходних дана", рекао је он.

Несторовић је навео да је напуштању састанка и покрета претходило много непријатних ситуација, од физичких насртаја до блокирања на друштвеним мрежама.

Из "Ми-глас из народа" навели су да на гласању "ултиматум Несторовића није добио подршку већине оснивача и он је потом демонстративно напустио покрет, а за њим и Павић". "Покрет наставља са планираним радом и преображајем у политичку странку, а њом ће руководити Веће које чини пет оснивача - Синиша Љепојевић, Митар Ковач, Јован Јањић, Бранко Павловић и Драган Станојевић. Све остаје по старом и оствариваће се планирани циљеви", саопштили су из "Ми".

Они су овај Несторовићев и Павићев потез окарактерисали као "неуспјели покушај разбијања покрета".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана