Настављено суђење за убиство Оливера Ивановића

Срна
Настављено суђење за убиство Оливера Ивановића

ПРИШТИНА- Суђење за убиство Оливера Ивановића, предсједника Грађанске иницијативе "Слобода, правда, демократија", настављено је данас у Основном суду у Приштини саслушањем свједока З.В. који је био задужен за одржавање електро-мреже у улици гдје се 16. јануара 2018. догодило убиство.

Свједок З.В. је потврдио да је у вријеме убиства Ивановића био задужен за одржавање електро-мреже којом се напајају објекти у Улици Сутјеска, наводећи да је екипа имала интервенцију у тој улици 5. јануара, а од тог дана до краја мјесеца није било интервенција на мрежи у дијелу насеља гдје је сједиште СДП-а.

Саслушање свједока З.О. је одгођено због смртног случаја у његовој породици.

Судски процес води се против полицајаца Недељка Спасојевића, Радета Басаре, Драгише Марковића и Жарка Јовановића, цивила Марка Рошића и секретарице Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Силване Арсовић.

Саслушање више од стотину свједока биће настављено, а датум ће бити накнадно одређен.

У Основном суду у Приштини у јулу прошле године почело је суђење за убиство Ивановића, по трећој, допуњеној оптужници косовског специјалног тужилаштва.

У оптужници нема окривљених за непосредно извршење кривичног дјела, као ни навода ко је и према чијем налогу убио Ивановића.

Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године са шест метака испаљених из непосредне близине у леђа у тренутку када је улазио у сједиште Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" у Улици Сутјеска у сјеверној Косовској Митровици.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана