Aдминистративни прелази Јариње и Брњак и даље у блокади

Срна
Aдминистративни прелази Јариње и Брњак и даље у блокади

ПРИШТИНА - Срби незадовољни одлуком приштинских власти о забрани кретања возила са српским регитрацијама и даље блокирају прилазе административним прелазима Јариње и Брњак и намјеравају да на барикадама остану све док се не повуче та одлука.

Пут Зубин Поток-Брњак блокиран је са три камиона који су паркирани на мосту преко ријеке Ибар у непосредној близини бране на језеру Газиводе на десетак километара прије администативног прелаза.

Косовска полицијска служба је демантовала изјаве српских званичника из Зубиног Потока и Српске листе да су данас око 11.00 часова претучена тројица Срба из Зубиног Потока.

“Приведена су тројица возача камиона и одмах након идентификације уручен им је налог да се јаве у полицијску станицу у јужној Митровици”, саопштено је из КПС-а.

Србе који протестују у близини администартивног прелаза Брњак данас су посјетили предсједник и потпредсједник Српске листе Горан Ракић и Игор Симић.

Ситуација на Јарињу је мирна али су, како је то данас изјавио предсједник Српске листе Горан Ракић, присутне тензије.

Срби који блокирају путни правац се мијењују, а још једну ноћ на барикади провешће под шаторима.

И данас, као и јуче, цијелу дионицу пута Звечан-Јариње надлијећу повремено хеликоптери Кфора, док су на територији Рашке данас примијећена два хеликоптера МУП-а Србије.

Истовремено, Срби јужно од Ибра из нужде настављају да подижу привремене “косовске таблице”, а на прелазима Мердаре и Бијела Земља су и даље гужве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана