Наставак дијалога Београда и Приштине данас у Бриселу

ГС
Наставак дијалога Београда и Приштине данас у Бриселу

Разговори делегација Београда и Приштине, који су одржани и прије недјељу дана на нивоу главних преговарача, биће настављени данас у Бриселу. На столу је одлука Приштине о забрани коришћења динара на Косову и Метохији.

Дијалог представника Београда и Приштине о одлуци о готовинском пословању на Косову и Метохији биће настављени данас у Бриселу, најавио је специјални изасланик ЕУ Мирослав Лајчак.

У Бриселу су прошле недјеље разговарале делегације које су предводили главни преговарачи Петар Петковић и Бесник Бисљими.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију изјавио је да је током трилатералног састанка српска делегација истакла све што отежава опстанак Срба на КиМ и да је за Србију важно да у дијалогу нађе рјешење које ће укључивати наставак функционисања Поштанске штедионице на КиМ, преноси РТС.

Мирослав Лајчак је оценио да је састанак показао да ће имплементацијом Споразума о путу нормализације морати да се позабаве на највишем нивоу - на састанку лидера.

Премијер у Приштини Аљбин Курти поновио је да дијалог у Бриселу није први приоритет његове владе, оптуживши Београд да “стално крши договор”. На то је реаговао Петар Петковић, истичући да су Куртију приоритет напади на Србе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана