Накнада за боловање у Србији од 100 одсто само за вакцинисане

Срна
Накнада за боловање у Србији од 100 одсто само за вакцинисане

БЕОГРАД - Накнада за боловање због вируса корона у Србији ће бити исплаћивана 100 одсто само вакцинисаним радницима, као и запосленима који из здравствених разлога не могу бити вакцинисани, саопштено је из Владе Србије.

Ријеч је о допуни закључка од 2. априла 2020. године који је Влада Србије данас усвојила.

Према овом закључку, остали запослени који се разболе од вируса корона добијали би накнаду зараде за вријеме боловања од 65 одсто зараде.

Влада Србије усвојила је и уредбу о подстицајним мјерама за имунизацију да би се додатно мотивисали грађани за вакцинацију, а додатна новчана подршка у износу од по 3.000 динара /око 26 евра/ предвиђена је за све грађане Србије који су до сада вакцинисани и све оне који ће до 31. маја примити прву дозу.

Усвојен је и текст Меморандума о разумјевању између Владе Србије и Владе Уједињених Арапских Емирата о техничким условима и начинима електронске валидације потврда о извршеној вакцинацији против вируса корона и потврда о извршеном тестирању, саопштено је из Владе Србије.

Након потписивања овог меморандума, биће у употреби дигитални сертификати о вакцинацији, којим ће се знатно олакшати трансфер путника и омогућити безбједно путовање и пословање у условима пандемије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана