На прузи Београд-Нови Сад избјегнут судар возова

Срна
На прузи Београд-Нови Сад избјегнут судар возова

БЕОГРАД - На прузи Београд-Нови Сад на станици у Земуну јутрос је избјегнут судар два воза, захваљујући брзој, присебној и професионалној реакцији диспечера телекоманде у станици Београд Центар.

Из компаније "Инфраструктуре жељезнице Србије" саопштено је да је диспечер у новом телекомандном центру у жељезничкој станици Београд Центар, из кога се прати саобраћај возова на прузи Београд Центар–Нови Сад, реаговао одговорно и правовремено, након што је на мониторима за праћење саобраћаја одмах регистрован положај возова.

Он је наложио да се у Центру за даљинско управљање искључи напон у контактној мрежи на том дијелу пруге, што је одмах и учињено и на тај начин су се возови зауставили, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је путнички воз који је из Бара саобраћао за Београд Центар улазио на девети колосијек у жељезничкој станици Земун.

У исто вријеме, према првим информацијама са лица мјеста, воз који је из Новог Сада саобраћао ка Београд Центру кренуо је са осмог колосијека и без одобрења прошао излазни сигнал који је забрањивао даљу вожњу.

Оба воза су, како се наводи, благовремено заустављена, судар је избјегнут, нема повријеђених и нема никакве материјалне штете.

Жељезничка комисија за исљеђење ванредних догађаја треба да истражи све детаље овог догађаја, а послије завршене истраге биће покренути поступци, по закону, против оних чија одговорност буде утврђена, пише у саопштењу

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана