На испитивању пољски ‘фотографи’ који су сликали фабрику оружја Слобода

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић потврдио је данас да су приведени Пољаци који су фотографисали фабрику оружја Слобода у Чачку и њене приступне путеве и навео да их сада испитују наши органи како би се утврдило да ли је ријеч о шпијунажи.

Вучић је, на питање током гостовања на ТВ Прва да прокоментарише информације медија да су ухапешни пољски шпијуни у Чачку, рекао да су они сада на испитивању код наше службе.

“Да ли су сликари и фотографи као што кажу... Па не знам баш каква је то уметничка слика, унутрашњост фабрике Слобода и приступни путеви, али мозда људи и јесу фотографи - видећемо. Сад их пита служба, на испитивању су. Свакако нису ту (привредени) да би се отрезнили. Видећемо шта даље. Интересантна је то прича о сликарима, па баш у фабрици Собода. Тачно бих погодио две фабрике да су у питању и једна би била Слобода”, рекао је Вучић.

Он је казао да је у питању фабрика која призводи пуњењење, мине и гранате, што се сада троши у енормним количинама свуда у свету.

Поједини медији су пренели да је утврђено да су у Чачак дошли још 8. маја и да су им у мобилним телефонима пронађени снимци прилазних путева компанији “Слобода” АД, али и две фотографије унутрашњости овог војног објекта, као и да су се бранили да су фотографисали природу и да нису знали да је реч о војној фабрици.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана