На Хоргошу и Прешеву заплијена скоро 40.000 евра, новац скривен у чарапама

ГС
Foto: Управа царина

БЕОГРАД- Цариници су 28. септембра године на прелазима Хоргош и Прешево готово истовремено спријечили покушаје кријумчарења непријављеног новца и заплијенили безмало 40.000 евра, а значајан дио поменутог новца био је сакривен у мушким чарапама, саопштила је данас Управа царина.

На прелазу Прешево непријављене девизе су откривене око поднева на излазу из земље, када је за детаљну контролу издвојен мерцедес којим су путовала тројица страних држављана.

Иако су тврдили да код себе имају највише по 500 евра, код њих је пронађена сума од укупно 47.000 евра.

Заједнички новац, како су по откривању изјавили, био је скривен у неколико мушких чарапа, које су пронађене у личној торбици коју је возач држао између ногу.

Након што је свој тројици путника враћен дозвољени износ девиза који нису били у обавези да пријављују, до одлуке надлежног суда задржано је преосталих 17.000 евра.

И на прелазу Хоргош откривен је сличан прекршај када је на улазу у земљу за детаљан преглед издвојен један порше кајен страних регистарских ознака којим су из Аустрије ка АП КиМ путовала двојица мушкараца.

Они су на уобичајено питање о роби за пријављивање и готовом новцу одговорили да са собом носе само лични пртљаг и дозвољени износ девиза.

Након тога је код возача пронађена 21.000 евра, док је сувозач код себе имао скоро 19.000 евра и 2.000 швајцарских франака.

Обојици путника је враћено по 10.000 евра, док је остатак задржан до окончања поступка пред судом, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана