Moгерини: Вучић и Мустафа посвећени примјени договореног

Б92
Moгерини: Вучић и Мустафа посвећени примјени договореног

Брисел - Александар Вучић и Иса Мустафа поновили су своју посвећеност примјени свих споразума из Брисела, саопштено је из кабинета Федерике Могерини.

Како се наводи, они су вечерас отворено разговарали о тренутној ситуацији у дијалогу Београда и Приштине, саопштено је из кабинета високе представнице ЕУ за спољну политику и безбједност Федерике Могерини.

"Двојица премијера су имали отворен разговор о тренутној ситуацији у дијалогу, посебно у вези с применом споразума постигнутих 25. августа. Обије стране су поновиле своју посвећености примјени свих ранијих договора", наводи се у саопштењу шефице дипломатије ЕУ.

Могерини је, додаје се у саопштењу, била домаћин неформалне вечере којој су присуствовали Вучић и Мустафа, у оквиру дијалога Београда и Приштине уз посредовање ЕУ.

У посљедњој рунди дијалога 25. августа премијери Косова и Србије постигли су четири споразума, о Заједници српских општина, телекомуникацијама, енергетици и мосту на Ибру.

Непосредно пије почетка састанка Могерини је новинарима изјавила да ће бити ријечи о досадашњем напретку у дијалогу у нормализацији односа Београда и Приштине и будућим корацима у спровођењу Бриселског споразума.

Министар спољних послова Ивица Дачић, који је, такође, присуствовао састанку, изјавио је послије састанка да је рунда дијалога Београд-Приштина била крајње тешка и додао да су отворена питања уласка Косова у међународне организације и поглавља 35 за преговоре Србије с ЕУ.

Дачић је рекао да је у разговорима с Могерини и Мустафом једино позитивно то што је потврђено с обије стране да ће се све договорено спровести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана