Мјештани Хоргоша: После 18 сати не смемо да излазимо из куће

Танјуг
Foto: Агенције

ХОРГОШ- Становници Хоргоша, дан након пуцњаве међу мигрантима, кажу да се плаше за своју и безбједност својих ближњих.

"Видела сам пуцњаву на видео снимку. Ја после 18 сати не смем да излазим из куће и све више се плашим за своју безбедност", рекла је једна мјештанка Хоргоша за Танјуг.

Њен суграђанин каже да пуцњаву није чуо, али да му је комшија пренио да су дошле и Жандармерија и полиција због тог догађаја.

Још један становник тог мјеста на сјеверу земље, тик уз границу са Мађарском, каже да све што се дешава у Хоргошу "више није природно".

Према његовим ријечима, мигранти се понашају као да је Србија њихова земља, а да су грађани Србије гости, док, тврди, у вези са тим "нико ништа не предузима".

"Јуче сам се налазио у продавници када смо чули пуцњаву и почели да трчимо. Неки су хтели да иду за мигрантима, али сам их спречио рекавши им да они носе оружје и да су опасни", испричао је овај мјештанин.

Он је додао да грађане Србије полиција кажњава уколико код себе немају личну карту, док се мигранти регуларно крећу овом државом без папира, па и са оружјем.

У Хоргошу је синоћ дошло до пуцњаве међу мигрантима, а тренутно су припадници МУП-а на подручју Суботице где је, приведено више од 600 ирегуларних миграната.

Полиција је ноћас започела са детаљном претрагом терена и на лицу мјеста затекла шест миграната, међу којима једног старости око 20 година са двије простријелне ране у грудима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана