Медведев у Београду: Преко 5.000 полицајаца, осам локација и 45 минута "очи у очи"

novosti.rs
Медведев у Београду: Преко 5.000 полицајаца, осам локација и 45 минута "очи у очи"

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић угостиће у суботу премијера Руске Федерације Дмитрија Медведева. Обилази осам локација, чува га преко 5.000 полицајаца.

Медведев долази у једнодневну посјету Србији, поводом 75. годишњице ослобођења Београда у Другом свјетском рату.

Према писању "Вечерњих новости", осим више од 5.000 српских полицајаца и припадника тајних служби, руског премијера ће на оку држати и око 30 руских безбједњака.

Како је потврђено "Новостима", безбједност у граду ће бити подигнута на највиши ниво, а 5.000 полицајаца је неопходно, пошто је планирано да Медведев за 12 сати, колико би требало да проведе у Београду, посјети чак осам локација, па ће свака дионица бити безбједносно сервисирана цијелог дана.

Прва станица руског премијера, након што слети на Аеродром "Никола Тесла", гдје ће га дочекати предсједница Владе Ана Брнабић, биће војни аеродром "Пуковник пилот Миленко Павловић". Ту ће заједно са предсједником Србије Александром Вучићем присуствовати приказу способности Војске Србије, а затим Медведева чека згуснут распоред.

Очекује се да руски премијер у разговорима са Вучићем потврди подршку Србији у погледу рјешавања проблема Косова и Метохије, а на дневном реду ће бити и неколико билатералних споразума.

По подне ће у Палати Србија српски предсједник и руски премијер разговарати "тет-а-тет", а потом слиједи церемонија размјене потписаних билатералних докумената, у присуству предсједника Вучића и премијера Руске Федерације. Планирана дужина разговцора двојице лидера је 45 минута, пренијеле су "Новости".

Вучић и Медведев ће се затим обратити јавности.

Медведев ће посјетити и Калемегдан, положити вијенац на споменик "Смрт фашизму, слобода народу" и поздравити окупљене грађане.

Од 20 сати Медведев и његов домаћин Вучић присуствоваће у Сава центру свечаној академији поводом 75. годишњице ослобођења Београда у Другом свјетском рату

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана