На Хоргошу приведено више од 600 особа; Гашић: Заштитићемо грађане Србије

ГС
Foto: Принтскрин

ХОРГОШ- Након пријаве о пуцњави међу мигрантима код Хоргоша, полиција претражује терен, а на подручје града Суботице стигао је и министар унутрашњих послова Братислав Гашић.

На подручју Хоргоша и Суботице до сада је приведено више од 600 ирегуларних миграната, који је ће бити превезени у избјегличке центре на југу Србије, сазнаје Танјуг.

Током акције пронађено је и заплијењено оружје, као и капа са симболом тзв. "ОВК", а идентификоване су и приведене особе за које се сумња да су учествовале у пуцњави која се догодила претходне ноћи.

Акција МУП-а се одвија и у Београду, а полиција склања мигранте са београдских улица и тргова.

У близини Економског факултета примјетне су две полицијске "марице", док се у парку испред те установе, који је од 2015. често мјесто окупљања миграната, налази неколико десетина њих, окружени полицијом, јавља репортер Тан југа.

"Нулта толеранција према свима који су злоупотребили наше гостопримство. Животи и имовина грађана Србије ће бити заштићени", поручио је Гашић, који се упутио на терен како би пружио подршку припадницима МУП-а који се свакодневно суочавају са ирегуларним мигрантима и криминалним групама кријумцара људи, али и грађанима Суботице, Хоргоша и околних места, како би их увјерио да је полиција увек ту да их заштити.

Како је МУП раније саопштио, полиција је, заједно са Жандармеријом, ноћас започела са детаљном претрагом терена и на лицу мјеста затекла шест миграната, међу којима једног старости око 20 година са двије прострјелне ране у грудима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана