Марјановић: Нисам убио своју супругу

Тањуг
Марјановић: Нисам убио своју супругу

БЕОГРАД - Зоран Марјановић поново је данас на почетку суђења у Вишем суду у Београду негирао да је убио своју супругу Јелену Марјановић.

"Док год ходам овом земљом, желим да помогнем да се пронађе убица моје супруге и евентуални саучесници", рекао је Марјановић, детаљно излажући своју одбрану.

Он је описао до најситинијих детаља своје поподне када је посљедњи пут видео супругу, како је трајала потрага за њом, као и касније детаље хапшења и саслушања у полицији.

Посебно је истакао да је њихов однос био савршен, али да су понекад имали несугласице око њеног стајлинга када је одлучила да се врати на естраду.

Након детаљног излагање одбране, одговарао је на питања својих адвоката и суда, али је одбио да одговара на питања тужиоца, наводећи да му је "Тужилаштво овим поступком нанело велику штету".

Од почетка овог случаја Марјановић негира да је убио супругу, која се бавила пјевањем народне музике.

Оптужен је за кривично дјело тешко убиство, за које је запријећена казна затвора до 40 година затвора и брани се са слободе.

Тужилаштво га терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини мјеста злочина била и њихова малољетна ћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је прољетос суд вратио пуно старатељство над дјететом, које му је одузето послије смрти супруге. Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био десет мјесеци.

Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по од убиства. И прије тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

Прије хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телевизијском ријалити програму.

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај црне хронике у Србији већ три и по године.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана