Мали Оливер примљен у болницу у Будимпешти

Б92
Мали Оливер примљен у болницу у Будимпешти

Оливер Пал Гајоди из Суботице примљен је пријеподне у дјечију болницу "Бетешда" у Будимпешти, потврдила је за РТС Оливерова мајка Тимеа Гајоди која је са њим отпутовала у главни град Мађарске.

Оливер ће у наредне три седмице проћи детаљне љекарске прегледе и бити припремљен за генску терапију скупоценим лијеком "золгенсма" регистрованом и одобреном у САД. Тимеа Гајоди још једном је захвалила свим појединцима и хуманитарним организацијама, компанијама из цијеле Србије који су донирали средства за лијечење малог Оливера.

"Неизмерно хвала свима вама који сте издвојили паре за СМС поруке, за базаре, лицитације. Захваљујући свима вама Оливер сада има прилику за лепши и здравији живот", каже Тимеа Гајоди.

Оливер је једногодишњи дјечак из Бајмока код Суботице који болује од ријетке и тешке болести – спиналне мишићне атрофије. Ради се о прогресивној болести која напада мишиће и брзо се губе основне животне функције као што су ходање, варење, гутање и дисање.

За ефикасну појединачну терапију за ово обољење је потребно издвојити око 2,3 милиона долара, а средства за лијечење малог Оливера су прикупљена након вишемјесечне хуманитарне акције у Србији и Мађарској.

Грађани Србије су преко фондације "Буди хуман" послали готово 500.000 СМС порука за лијечење Оливера Пал Гајодија.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана