Маказама пријетио продавачицама да ће их побити, а онда у парку полицајцу викао да има корону

Г.С.
Маказама пријетио продавачицама да ће их побити, а онда у парку полицајцу викао да има корону

Права драма се јуче одиграла у Бору када је полиција ухапсила свог суграђанина В.С.(38) и, због сумње да је извршио кривично дјело разбојништо у покушају. Само брзом реакцијом саобраћајног полицајца Дејана Адамовића спријечена је крађа у борској продавници ТР “Бели 4” гдје је осумњичени уз пријетњу маказама од радница тражио пазар.

-Патролирао сам улицом када сам испред продавнице видио људе и зачуо повике у помоћ.Истог момента упутио сам се возилом ка тој радњи гдје ми је продавачица, којој сам уочио крваву руку, рекла да је напало НН лице маказама траживши јој новац и пиво. У том тренутку је група људи која се ту налазила, заједно са радницом почела да виче: „Ено га нападач бјежи” – започиње причу Адамовић.

Овај храбри полицајац је без размишљања кренуо за разбојником. Иако су сви помислили да је све ријешено доласком органа реда, драма је настављена у оближњем парку, гдје је Адамовић сустигао В.С. У том тренутку је В.С. кренуо да виче “Не прилази, имам корону”, што је додатно преплашило околне пролазнике.

– Док сам покушавао да га ухватим почео је да виче да му не прилазим и да има корону. Али без обзира на то сустигао сам га и задржао до доласка колега, који су за само неколико минута дошли на лице мјеста. Желим да се захвалим грађанима из околних зграда ,који су, када су га чули да виче да има корону, одмах дотрчали и донели ми средства за дезинфекцију како би ме заштитили од могуће заразе – наставља наш саговорник.

Адамовићеве колеге су одмах по доласку на лице мјеста В.С. лишиле слободе.

– У нашем послу има тешких и мучних ситуација али са оваквом сам се сусрео први пут.Увијек бих поступио исто јер ја и моје колеге смо првенствено полицијски службеници и наша дужност је да без обзира на све заштитимо грађане. Посао полицајца са собом носи ризике али још када сам се школовао био сам свестан тога и спреман сам на све изазове – закључује Адамовић.

Иначе, В.С. је прво од радница тражио пиво, али је онда извукао маказе и уз пријетњу да ће их побити тражио пазар.

– Ушао је у продавницу, колегиница је рибала, спремали смо се да пођемо кући, већ је био крај радног времена. Прво је тражио пиво и колегиница му је рекла да узме пиво али да не шета по цијелој радњи јер затварамо. Он је тада почео да виче “шта ви хоћете, да вас све побијем”? У том тренутку је колегиница казала да ће да позове полицију, и он је извадио маказе, почео да је гура напоље из продавнице, шутирајући јој џогер који је држала у рукама – започиње причу Маријана Цокић, једна од запослених у продавници “Бели”.

В.С. се убрзо вратио у радњу и држећи маказе у рукама од продавачице тражио новац.

– Тражио је да му дамо паре. Онда је опет изашао напоље, поново гурао колегиницу и викао да ће све да нас побије. Уплашиле смо се, нисам знала да ли да изађем напоље, јер нисам смјела да оставим касу са новцем, заиста смо биле у шоку. На сву срећу полиција је брзо реаговала – додаје Цокићка.

Саговорница Блица истиче да је било муштерија како у продавници тако и испред, али да нико од присутних није покушао да им помогне.

-Сви су се само склонили у страну. Понављам, полиција је заиста максимално одрадила свој посао, и брзо су ухапсили момка који нам је пријетио – каже Маријана.

В.С. је одређено задражавање до 48 сати. (blic.rs)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана