Мајци д‌јечака одговорног за масакр у "Рибникару" забрањено да га посјећује

Aгенције
Мајци д‌јечака одговорног за масакр у "Рибникару" забрањено да га посјећује

У Вишем суду у Београду је свједочењем директорке настављен парнични поступак против оца, мајке и д‌јечака који је 3. маја прошле године у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет ученика и чувара те школе.

Ову тужбу против Владимира и Миљане Кецмановић, школе и државе су поднијели чланови породице Дукић, чија је ћерка убијена у масакру.

На самом почетку суђења пуномоћник породице Дукић, Снежана Дуњић је објаснила да је Миљани Кецмановић забрањено да посјећује сина, док је њен супруг у притвору, те да не обављају родитељску дужност због чега је она рекла да је логично да они буду бар д‌јелимично лишени родитељског права.

"Владимир и Миљана Керцмановић су хладни људи који се нису бавили својим сином, они хладним наступом продубљују бол оштећених", истакла је Дуњић, преноси Тан‌југ.

Тадашња директорка школе Снежана Кнежевић је одговарала на питања суда, пуномоћника породице Дукић и браниоца породице Кецмановић. Она је детаљно објаснила поступак промјене смјене ђака, као и процес распод‌јеле ученика у билингвална одељења.

У кривичном поступку саслушани су Кецмановићи, мада још није окончано постављање питања чланова породица оштећених Миљани Кецмановић, што би требало да се настави 21. маја. Осим Владимира и Миљане Кецмановића на рочиште су позвана четири свједока који су тада били запослени у школи. Суд ће одлучивати о овој тужби тек по окончању парничног поступка, и донијети одлуку да ли у потпуности или д‌јелимично прихвата тужбени захтјев породица, или га евентуално одбија.

Пред Вишим судом у Београду у току је кривични поступак против оца и мајке д‌јечака, као и инструктора и власника стрељачког клуба у којем је, како се сумња, К.К. учио да пуца, док је малољетник кривично неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година.

Поред овог парничног поступка води се још четири парнична поступка по тужби рањених и чланова породице убијених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана