Лончар: Коначна одлука о полицијском часу у наредна два дана

Танјуг
Лончар: Коначна одлука о полицијском часу у наредна два дана

БЕОГРАД - Коначну одлуку о увођењу полицијског часа током викенда донеће Кризни штаб у наредна два дана, изјавио је министар здравља Златибор Лончар, али није прецизирао да ли ће та мјера бити уведена на територији цијеле Србије истичући да није намјера да се “кажњавају” они који се придржавају свих епидемиолошких мјера.

Лончар је казао да епидемиолози сагледавају стање на терену и податке о броју заражених и тестираних, о томе гдје се и којом брзином шири вирус корона, каква је клиничка слика пацијената и колико се задржавају у болници, као и какви су капацитети болница и гдје које мјере могу да се примијене.

“Гледаћемо да не казнимо никога ко се придржавао мера, то није фер ни коректно. Морамо да направимо разлику. Рецимо, у Сремској Митровици имамо мало оболелих, зашто би се то односило на оне који се придржавају мера и где сви носе маске”, рекао је Лончар новинарима послије састанка са директорима ковид болница.

На питање када ће се знати одлука о полицијском часу, Лончар је казао да Кризни штаб има још два дана да донесе најбоље могуће мјере које ће, како је навео, дати резултате и допринијети смањењу броја заражених и хоспитализованих.

Министар је казао да су некада имали такве мјере и да су дале резултате, да је било много мање заражених и да је ситуација била под контролом.

“Дали смо шансу свима, људи су сматрали да су довољно одговорни да им не требају мере, шанса се није искористила. Морамо да предузмемо мере, да ли ће се некоме свидети или не, наш циљ је да сачувамо животе”, нагласио је Лончар.

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је синоћ могуће увођење полицијског часа од петка до понедјељка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана