Локализован пожар у Обреновцу, двије жене се воде као нестале

Г.С.
Локализован пожар у Обреновцу, двије жене се воде као нестале

БЕОГРАД - ​Замјеник градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је пожар у кинеском тржним центру у Обреновцу локализован.

Он је рекао да више не пријети опасност за околне зграде.

Према његовим ријечима, станари из околних зграда су и даље евакуисани и немају дозволу да се врате у станове јер прво треба да се уведе струја, која је морала бити прекинута како би ватрогасци могли да уђу у зграду.

"Те зграде нису у опасности и грађани ће врло брзо моћи да се врате у своје станове. У овом тренутку скида се бакарни кров, површине 800 метара квадратних, са објекта тржног центра, како би ватрогасци и полиција могли да уђу са горње стране и изврше увиђај. Данас ћемо сазнати да ли је било жртава овог великог пожара", рекао је Весић.

Како је подсјетио, шест особа је лакше повријеђено - два ватрогасца, радник комуналног предузећа и три непокретне особе које су се нагутале дима и које су пребачене у дом здравља.

"Нажалост, две жене се у овом тренутку воде као нестале, не знамо шта се догодило са њима док се не изврши потпуни увиђај," нагласио је Весић.

Он је истакао да су се током јучерашњег дана догодила два пожара, у Земуну и Обреновцу.

"То говори да морамо више да водимо рачуна о противпожарним прописима јер се пожари углавном дешавају због људске немарности. Надам се да ће се убудуће више водити раћуна о поштовању ових прописа", закључио је Весић, преноси Б92 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана