Линта: Хрватска срећна да Србија купује скупљу нафту

Tanjug
Foto: Arhiva

БЕОГРАД - Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта истакао је данас да иницијатива Хрватске, да Европска унија стопира увоз руске нафте у Србију преко Јадранског нафтовода, јесте један у низу непријатељских чинова званичног Загреба према Србији.

У саопштењу Линта наводи да је управо на захтјев Хрватске Европска унија увела санкције Србији, што "најбоље потврђује да је мржња према нашој држави једна од темеља политике званичног Загреба".

"Србија ће сада бити приморана да купује скупљу нафту, а Хрватска ће бити срећна због те чињенице, јер је имала прилику да још једном забије нож у леђа Србији", каже Линта.

Он истиче да је потпуно јасно да Хрватска настоји да напакости Србији када год је у могућности и да су разлози вишеструки.

"Србија води озбиљну и одговорну политику и никада неће прихватити бруталну лаж званичног Загреба да је тобоже извршила агресију на Хрватску", каже предсједник Савеза Срба из региона.

Линта напомиње да Србија никада неће одустати од културе сјећања на српске жртве геноцида у НДХ, као и од процесуирања одговорних за убијање српских цивила на Петровачкој цести и на многим других мјестима.

"Србија никада неће прихватити безочну измишљотину да је "Олуја" била ослободилачка и праведна акција, као што неће одустати од обележавања страдања и прогона нашег народа са подручја Крајине и других средина", поручио је Линта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана