Лажни свештеник из Албаније провоцирао у Дечанима, изазвао инцидент

ГС
Лажни свештеник из Албаније провоцирао у Дечанима, изазвао инцидент

ДЕЧАНИ - Лажни свештеник из Албаније Никола Џуфка покушао је да у српској светињи, манастиру Високи Дечани на Косову и Метохији, сними провокативни видео-снимак са националистичким садржајем, написало је монаштво тог манастира на Твитеру. Тај покушај је спријечен, а о свему је обавијештен КФОР.

"Прије неколико дана, грађанин Албаније Н. Џуфка, који се лажно представља као православни свештеник, покушао је да сними видео у манастиру Дечани са провокативним националистичким намјерама. Албанска православна црква је већ издала саопштење о њему. Пошто смо од Цркве Албаније обавијештени да је Н. Џуфка варалица која се облачи као свештеник и шири националистичке идеје, љубазно му је речено да не може да прави видео материјале у манастиру Дечани и он је мирно отишао. Остали манастири на Косову су обавијештени да се чувају" наводи се у објави на Твитеру.

Монаси манастира Дечани негирали су Џуфкине тврдње у појединим медијима на албанском језику да је "одстрањен из манастира Дечани јер је Албанац" као потпуно нетачне и оцијенили да оне представљају националистичке манипулације са намјером ширења вјерске и етничке нетрпељивости.

"Одмах након инцидента са Н. Џуфком КФОР је обавијештен да се побрине за могуће провокативно дјеловање и ширење етничке и вјерске мржње. Канонско православно албанско свештенство и сви посјетиоци добре воље су и увијек ће бити добродошли да посјете наш манастир" истиче се су објави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана