Лазански: За Београд шпијунски скандал затворена тема

Срна
Лазански: За Београд шпијунски скандал затворена тема

БЕОГРАД - Београд сматра да је шпијунски скандал са Москвом затворена тема, рекао је амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански.

“Колико ми је познато, Србија сматра ову тему затвореном”, рекао је Лазански руским медијима.

Он је истакао да ће теме разговора предсједника Србије Александра Вучића и Руске Федерације Владимира Путина у Сочију у сриједу, 4. децембра, бити енергетика, економска и војно-техничка сарадња.

“То потврђује и састав српске делегације у који улазе министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић, министар одбране Александар Вулин и министар енергетике Александар Антић”, навео је Лазански.

Лазански је рекао и да је Србија жељела да купи систем С-400, али је он сувише скуп за њу.

“Несумњиво, Србија би желела да купи противваздушни систем С-400, али је питање да ли ћемо имати новац за ту куповину, пошто систем С-400 није јефтин. Која држава не би желела да поседује тако напредан ПВО систем као што је С-400?”, истиче Лазански.

Он је нагласио да је Србија заинтересована за наставак војно-транспортне сарадње са Русијом и већ је платила систем “Панцир”, а испорука се очекује до краја године или у првим мјесецима 2020.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана