Лајчак након састанка с Дачићем: Размијенили смо мишљења о дијалогу

ГС
Лајчак након састанка с Дачићем: Размијенили смо мишљења о дијалогу

БРИСЕЛ - Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је вечерас да је са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем разговарао данас у Бриселу о дијалогу о нормализацији односа двије стране, у контексту тежње Србије за чланство у ЕУ. 

- Добро је дочекати српског министра спољних послова Ивицу Дачића данас у Бриселу. Размијенили смо мишљења о дијалогу о нормализацији односа у контексту аспирација Србије за чланство у ЕУ - навео је Лајчак на Твитеру.

Дачић је претходно, након одвојених састанака у Бриселу са Лајчаком, шефом дипломатије ЕУ Жозепом Борељом, комесарком за унутрашње послове Илвом Јохансон и председавајућим Комитета за спољне послове Европског парламента Дејвидом Мекалистером, поручио да су и  Борељ и Лајчак истакли веома конструктивну и одговорну улогу предсједника Александра Вучића кад је ријеч о последњим разговорима у Београду о дијалогу Београда и Приштине.

Он је додао да је опредјељење Србије да учини све што може, водећи рачуна о националним и државним интересима, да настави европски пут и усаглашавање политике са политиком ЕУ, преноси Танјуг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана