Куглица са бројем 21 оштећена

Агенције
Куглица са бројем 21 оштећена

Београд - Куглица са бројем 21, због које је и покренута истрага након сумњи у регуларност извлачења 59. кола игре Лото, била је оштећена, тврди лист "Блиц".

Како наводи "Блиц", полицијско вјештачење је показало да је та лоптица оштећена, као и да "није оштећена у бубњу".

Сумњу у регуларност извлачења изазвао је тренутак када је у директном ТВ преносу, након извлачења три броја (4, 33, 12), умјесто извученог четвртог по реду, броја 27, на екрану исписан број 21.

Убрзо се на екрану појавио и пети број 27, рачунар је одмах израчунао и број добитника са пет погодака, а затим је из бубња изашао број 21.

Два дана након тога директор ДЛС Александар Вуловић поднио је оставку из "моралних разлога". Дан раније, он је рекао да је све било апсолутно регуларно и да је проблем са извученим бројевима и њиховом приказу током ТВ преноса био графичке природе, а не проблем са током извлачења.

Како сазнаје Б92, поједини радници ДЛС били су у четвртак на полиграфском испитивању, а министар полиције је рекао да ће бити још саслушања.

Такође, Стефановић је рекао да је заплењена и рачунарска опрема и да ће лоптице бити вештачене.

Више јавно тужилаштво издало је налог полицији за прикупљање информација и обавештења ради утврђивања свих чињеница и евентуалној кривичној одговорности у вези са извлачењем бројева.

Српски премијер Александар Вучић је рекао да полиција ради свој посао и да ће "ако је било кривичног дела, одговорни одговарати", а најавио је и промене у самој ДЛС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана