Коридор 10 пуштен за саобраћај, Вучић захвалио Борисовом и Додику

Агенције
Коридор 10 пуштен за саобраћај, Вучић захвалио Борисовом и Додику

БАНЦАРЕВО -- Србија је завшила последњи метар Коридора 10. иеоница источног крака од Просека до Црвене Реке ка бугарској граници свечано је данас пуштена за саобраћај.

Свечаности присуствује предсједник Србије Александар Вучић, премијер Бугарске Бојко Борисов, предсједница Владе Србије Ана Брнабић, као и представници влада двије земље, иностраних кредитора и компанија које су радиле на овој деоници.

Присутнима се први обратио премијер Бугарске Борисов.

“Бугарска индустрија користиће овај аутопут у цјелости, да пласира своју робу ка Европи. Србији нека је са срећом. Желим да га у здрављу користите”, рекао је Борисов на отварању.

Послије Борисова, наступили су фолкорни ансамбли из Источне Србије, а затим се присутнима обратио предсједник Србије.

“Хвала свим грађанима што сте дошли у оволиком броју. Хвала вам што волите нашу Србију”, рекао је Вучић, а затим се захвалио Борисову и Милораду Додику.

“Срећа је мала реч да опишем колико сам данас срећан. Када смо пре неколико година почели да мењамо земљу, ово сам хтео. Сан је био стотине километара модерних путева. Ово је чудо. Направили смо више километара него претходних 40 година. Направили смо их да се наши грађани из Европе ваћају у нашу државу, да економски напредујемо, да се отварају нове фабрике, да чувамо наше грађане”, рекао је Вучић.

Вучић се осврнуо и на повезивање Бугарске и Србије кроз гасовод.

“Данас овде на Коридору 10 видим срећне људе. Нећемо да станемо овде. Наставићемо да градимо без престанка, да ова земља буде боља”, рекао је Вучић, а затим се захвалио грађевинцима који су градили аутопут, представницима Владе Србије и надлежним предузећима.

Предсједник Србије је нагласио да ми морамо да се ослонимо на сопствене снаге, али и да градимо пријатељство. Вучић је нагласио пријатељство са Бугарском. Прокоментарисао је изјаву Борисова, да сада Србија има своје луке у овој земљи. Он је рекао и да тако Бугарска може да рачуна да има своје градове у Србији.

Вучић се затим на бугарском обратио Борисову, што су окупљени испратили аплаузом. Борисов се вратио на бину, гдје су се срдачно загрлили.

Око тунела на “косини 6” налазе се транспаренти са натписима “Србија повезује Европу”, “одговорно ка циљу”, “градимо ка будућности”, “пут победе”, “пут успеха”... Грађани носе српске заставе и велики транспарент “Будућност Србије”, “Ниш је из Вучића”, са сликом предсједника Србије, јер, како кажу, без њега не би било ни аутопута.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана