Конкурс за упис на Универзитет у Београду: За бруцоше предвиђено 14.222 мјеста

ГС
Конкурс за упис на Универзитет у Београду: За бруцоше предвиђено 14.222 мјеста

БЕОГРАД - Универзитет у Београду је на свом сајту објавио конкурс за упис бруцоша.

Преузеће га и сви факултети, а биће објављен и у медијима. Будући академци на располагању имају 101 студијски програм и 14.222 мјеста. Недоумице и предрасуде требало би оставити по страни кажу професори, јер на факултетима има нових студијских програма. Зато би се прије уписа требало добро информисати. Предложен број буџетских мјеста кориговаће се у складу са одлуком Владе.

- Имамо лепезу факултета у четири групације, у медицинској групацији, у природним наукама, у инжењерским наукама, у друштвено-хуманистичким наукама тако да има места за све, има различитих програма и зато желим свима да поручим да се што пре определе и да се припреме за пријемне испите - рекао је ректор Универзитета Владан Ђокић.

На сва три нивоа студија Универзитет у Београду има 369 студијских програма, а прву годину студија моћи ће да упише 26 438 студената. Двије трећине је за студије о трошку државе.

Изузетно је важно и довођење страних студената којих је за сада веома мало.

- Постоје неки објективни разлози за које смо ми криви као универзитет, а то су неадекватни студијски програми који нису на енглеском језику, који нису усавршени, нису иновирани, а са друге стране постоје проблеми који су везани за одређене техничке могућности студирања код нас као што су визе, боравак, одређене дозволе које треба да се добију, учење језика, тако да ћемо настојати да се у будућем периоду повећа тај број студената - нагласио је Ђокић.

Како је објављено на сајту београдског Универзитета први уписни рок почиње 19. јуна, а завршава се 12. јула. (Агенције)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана