Коалиција "НАДА" тражи забрану фестивала "Мирдита" у Београду

Srna
Foto: N1

БЕОГРАД- Српска коалиција "НАДА"" затражила је забрану фестивала "Мирдита, добар дан" у Београду зато што сматра да је ријеч о манифестацији која је штетна за интересе Србију јер промовише сецесију Косова и Метохије.

Предсједник Демократске странке Србије и један од лидера коалиције Милош Јовановић навео је да се на овом фестивалу на "перфидан и подмукао начин, под велом културних дешавања у Београду подрива уставно-правни поредак Србије".

"Паралела дешавања у Украјини и на Космету, што је тема једне од дебата, злонамерна је и опасна, са јасним циљем удаљавања наше земље од својих савезника који у Савету безбедности УН бране Резолуцију 1244", оцијенио је Јовановић.

Предсједник Покрета за обнову краљевине Србије и један од лидера коалиције НАДА Војислав Михаиловић рекао је да би албанским невладиним организацијама са такозваног Косова, које учествују у организацији фестивала у Београду, требало забранити улазак у централну Србију, јер су тражиле исељаваљање једине Српкиње у Ђаковици Драгице Гашић.

Организатори фестивала "Мирдита, добар дан" најавили су да ће ова манифестација почети сутра и да ће трајати до суботе, 28. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана