Кисић: Затварање није довољно ако се не поштују мере

Танјуг
Кисић: Затварање није довољно ако се не поштују мере

БЕОГРАД - Морам да се ујединимо у борби против вируса иначе ће трајати у недоглед, поручила је вечерас министарка за рад Дарија Кисић Тепавчевић и додала да недјељу дана затварања није довољно ако се не поштују све мјере.

Кисић је гостујући на Телевизији “Вести” рекла да је тешко правити баланс, али и да ако учимо из искуства других земаља можемо да видимо да затварања нису довела до таквих ефеката како се очекивало и да морају да се гледају и економски аспекти.

“Недељу дана затварања није довољно, уколико се не поштују све мере. Чак ни две нити три недеље. Када би се читав свет затворио на три недеље, осим најнеопходнијих служби, вирус би нестао”, рекла је министарка.

Навела је и да краткорочно затварање нема никаквог ефекта и поручила да је прије за стриктно поштовање свих мјера уз ригорозне казне.

“Знамо како се преноси и знамо шта свако од нас може да учини да се не зарази. То понављамо више од годину дана, и свима нам је то досадило. Човек је социјално биће и то нас разликује од других, тако да је то неопходно да би нормално функционисали”, рекла је Кисић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана