КФОР: Извињење особљу и дјеци вртића у Лепосавићу

Агенције
Foto: Kosovo online

ЛЕПОСАВИЋ- Команда КФОР-а извинила се због данашњег инцидента у Лепосавићу када је њихово возило ушло у дворите вртића, наводећи да се то догодило јер су промашили пут.

Из Команде су у саопштењу појаснили да је до мањег инцидента дошло због грешке возача који је случајно промашио пут и ушао у дворите вртића у Лепосавићу.

Они су навели како су случајно скренули у погрешну улицу која је постала ћорсокак.

- Пошто се пут нагло завршио, тражили су да уђу на паркинг оближњег вртића да се окрену и врате путем којим су дошли, али због језичке баријере, неразумијевања језика, патрола није могла да саопшти своје "невине намјере" тражећи да им обезбјеђење отвори капију - наводе из Команде КФОР-а.

Они наводе и да је војник КФОР-а у панциру и са оружјем у рукама изашао из аута и отворио капију, што је код дјеце и особља у вртићу изазвало узнемиреност.

- Извињавамо се због евентуалних неспоразума и извињавамо се ако смо ометали рад вртића и желимо да увјеримо све да ће КФОР увијек дјеловати ради гарантовања безбједног окружења за све грађане - истичу из Команде КФОР -а и додају да је случајни улазак патроле трајао десетак минута.

Директор објекта "Наша радост" Зорица Јовановић рекла је да је у моменту када су војници КФОР-а око 12.30 часова са оружјем у рукама ушли у двориште обданишта у Лепосавићу и кренули ка улазним вратима, око 300 малишана свих узраста било у згради.

Она је навела да су два војника КФОР-а изашла из џипа и да су радници обезбјеђења вртића пробали да разговарају са њима, али да војници то нису жељели већ су инсистирали да им се отворе врата главног улаза.

- Пошто ми то не радимо, јер је то недопустиво зарад безбједности наше дјеце, поготово не људима који су наоружани и који не желе никакву комуникацију са нама. Ми то нисмо урадили, а они су се задржали у кругу наше установе дуже од десет минута. Затим су се вратили истим путем одакле су дошли и изашли из нашег круга - рекла је Јовановић за портал "Косово онлајн"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана