Канцеларија за КиМ: 40 ученика из Косовске Каменице на Јахорини

Танјуг
Канцеларија за КиМ: 40 ученика из Косовске Каменице на Јахорини

ЈАХОРИНА - Група од 40 ученика школе "Десанка Максимовић" из Косовске Каменице борави седам дана на Јахорини гдје имају школу скијања и друге едукативно забавне активности, саопштила је данас Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије.

"На овај начин смо наставили позитивну праксу да нашим најмлађима са Косова и Метохије, посебно деци која потичу из социјално угрожених породица, омогућимо бројна рекреативна путовања, уз спортско едукативне активности", наводи се у саопштењу.

Ученици на Јахорини бораве до 2. априла, а до путовања је дошло у сарадњи са Економским факултетом - Општина Пале, и са подршком Уније студената, Студентског парламента Универзитета Источно Сарајево и Православног хуманитарног удружења "Свети Сава".

Приликом посете ученицима помоћница директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов подсетила на сва путовања за децу са Космета и истакла да је ово треће путовање ове године деце са КиМ.

"Претходно је група од 50 ђака из северних општина боравила на Тари, а помогли смо и да 26 ученика из Ораховца борави на Копаонику. Само у последње две године, захваљујући подршци Канцеларије, више од 2.200 наше деце путовало је на море, планину и у разне спортско-рекреативне кампове", рекла је она. Истакла је да је неописив осећај гледати радост деце док се упознају са новим пределима и садржајима.

"Посебно због тога што већина ове деце живи у специфичним, ограниченим условима које диктира живот на КиМ. Зато ћемо користити сваку прилику да им улепшамо и обогатимо одрастање", навела је Миладинов. Седмодневни боравак организован је у сарадњи са партнерима из Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана