Ја сам Сретан Бранковић, фантомски бирач од 144 године

Танјуг
Ја сам Сретан Бранковић, фантомски бирач од 144 године

Београд - Сретан Бранковић изјавио је у Београду да је он тај гласач за кога опозиција тврди да је гласао у својој 144 години.

Он је новинарима показао лична документа и рекао да не зна како је дошло до грешке у подацима у његовом матичном броју уписаном у бирачки списак.

''Претпостављам да су заменили бројеве и уместо деветке убацили су осмицу и ту је испала, вероватно, нека грешка'', рекао је Бранковић Танјугу.

'Ја сам Сретан Бранковић, фантомски бирач, који има 144 године... Шалим се, ја сам Сретан Бранковић који има 44 године, рођен сам 1. августа 1972. године, у селу Грча у општини Витина на Косову и Метохији'', рекао је он.

Додао је да има оца, мајку, жену и троје дјеце, брата.

У бирачком списку, каже, може да се види да ''имам оца Радомира, брата Драгана и мајку Благицу да су живи и здрави и да су и они гласали''.

Наводи и да његова супруга Јасмина није могла да гласа јер је била грешка са матичним бројем који је имао 14 цифара.

''У мом селу би било још бирача да није било грешака. Људи су се враћали, нису гласали због грешака на бирачким списковима'', рекао је Бранковић.

Он је додао да би тако било више од 100 гласача који би гласали за Александра Вучића.

''Причао сам са пуно људи из мог краја и околних села и били су за њега", рекао је он.

Бранковић, који је у Београд дошао са функционером СНС Марком Ђурићем, истакао је да се бави пољопривредом, а да је држава Србија главни ослонац људима који живе на простору Косова и Метохије, те да без ње не би могли да опстану на Косову и Метохији.

Лидер СНС Александар Вучић раније је изјавио да се човјек за којег опозиција тврди да је "фантомски бирач" од 144 године зове Сретан Бранковић и да има 44 године.

Иначе, према важећем Закону о избору народних посланика бирач не би требало да може да гласа уколико не може да личном картом или другом исправом докаже свој идентитет (чл. 68, ст. 1 и 2)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана