Између 200 и 300 специјалаца ушло у сjеверни дио Косовске Митровице VIDEO

Танјуг
Foto: Курир

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - ИВише од 200 наоружаних специјалаца косовске полиције у пратњи оклопних возила ушло је вечерас из јужне у сјеверну Косовску Митровицу.


У косовској полицијској служби у Приштини Срни је речено да су припадници полиције распоређени на прилазима сјеверном дијелу Косововске Митровице и да инцидената није било.

Портал “Косово онлајн” наводи да су се специјалци распоредили по ободу града и блокирали читаву сјеверну Митровицу.

Грађани сјеверне Митровице окупљају се на улицама, али инцидената нема.

Упад косовске полиције услиједио је послије данашње изјаве министра унутрашњих послова привремених институција у Приштини Џељала Свећље да њихова полиција има “довољно капацитета да повећаним присуством оствари циљеве, контроле и успостављање пуне беезбједности у све четири општине на сјеверу Косова”.

Косовска полиција саопштила је вечерас да ће наредних дана повећати присуство на сјеверу Косова и навела да је то у циљу одржавања јавног реда, пренијела је Газета експрес.

Косовска полиција је у саопштењу навела да су међу њеним главним циљевима одржавање јавног реда, гарантовање безбједности, заштита живота и имовине свих грађана без разлике.

“Приоритет косовске полиције је обезјбеђивање безбједности за све грађане, стога, оцијењујући тренутно стање и трендове у сјеверним општинама, полиција ће наредних дана појачати присуство полиције на сјеверу како би остварила циљеве полиције”, наводи се у саопштењу.

Они додају и да континуирано прате и анализиру дешавања и праве стручне процијене на основу којих предузимају , како се наводи, “неопходне, разумне и законите мјере за спровођење закона и одлука државних органа Косова”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана