Инцидент пред РТС: Покушали аутом да “пробију” обезбјеђење Александра Вучића

Танјуг
Инцидент пред РТС: Покушали аутом да “пробију” обезбјеђење Александра Вучића

БЕОГРАД - Чланови и присталице Савеза за Србију и Удружења “1 од 5 милиона” окупили су се синоћ испред зграде РТС како би сачекали предсједника Александра Вучића, који је гостовао у емисији Упитник на тој телевизији.

Међу окупљенима на улазу из Таковске улице били су, између осталих, и представници СзС Бошко Обрадовић, Марко Бастаћ, Борко Стефановић.

Вучић је на почетку емисије рекао да је у зграду РТС дошао из Абердареве улице, да је један дио прешао пјешке, као и да спречавање кретања људи није рјешење, већ фашизам.

Поручио је да његов долазак на РТС није питање његове безбједности, већ безбједности и слободе кретања коју морају да имају сви градани Србије.

Окупљени су се разишли по завршетку интервјуа.

Испред РТС-а, по завршетку интервјуа, дошло је до инцидента када су двојица мушкараца покушали “мерцедесом” да пробију предсједниково обезбједење, након чега су ухапшени, пренијеле су Новости.

Током демонстрација, један аутомобил са алексиначким регистарским ознакама покушао је да пробије кордон у Абердаревој улици, који је био у обезбјеђењу преседника Вучића.

Двојица мушкараца који су били у “мерцедесу” су приведена.

И прије него што је Вучић стигао у РТС, јаке полицијске снаге обезбјеђивале су зграду Јавног сервиса у Таковској улици.

Саобраћај у Таковској и улицама које воде ка згради Јавног сервиса био је у неколико наврата накратко обустављен, а завршетку Вуцицевог гостовања, окупљени су се разишли.

Испред зграде РТС-а биле су двије групе грађана, једна која је узвикивала увредљиве пароле на рачун предсједника Србије, и друга, која је добацивала увреде лидеру Двери и скандирала “Ђиласу, лопове”- обије са безбједне раздаљине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана