Хрватски медији: Вучићу неће бити дозвољена посјета Јасеновцу

Танјуг
Хрватски медији: Вучићу неће бити дозвољена посјета Јасеновцу

ЗАГРЕБ - Предсједник Србије Александар Вучић планирао је да данас приватно посјети Јасеновац и Пакрац, али хрватске власти неће му дозволити улазак у земљу, пише Јутарњи лист позивајући се на изворе блиске хрватској Влади.

Вучић је, према изворима хрватског листа, контактирао предсједника СДС С-а Милорада Пуповца и рекао му како планира приватну посјету Јасеновцу.

Како лист тврди, намјера је била да се испровоцира хрватска страна уочи годишњице "Олује".

Како преноси Јутарњи лист, без службене информације хрватским властима, без координације с амбасадом, предсједник Србије је желио да пређе границу из Босне и Херцеговине и дође око 11 сати у Јасеновац, а потом око 14 сати и у Пакрац.

Није поштовао ниједан протокол, све је хтио да направи мимо процедура и правила о дипломатским односима. Хтио је са својим ТВ екипама да пређе хрватску границу и овђе радити шта жели. Али, премијер Андреј Пленковић и Влада јасно су рекли не, пренио је листу саговорник из Банских двора.

Како лист наводи, предсједник Србије није поштовао ниједан протокол, и пошто је намјера, како се тврди, била провокација, долазак му неће бити дозвољен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана