Хрват ухапшен у Пожаревцу након 12 година бјекства: Убио каматара, па га бацио са литице

Г.С.
Foto: 24sata.h

ПОЖАРЕВАЦ - Милан Николић звани Мишо (47), један од тројице Хрвата на листи најтраженијих бјегунаца према Европолу, ухапшен је након 12 година бјекства и сакривања, у Пожаревцу у Србији.

Николић је осуђен на 15 година затвора за убиство из користољубља. Убио је Гојка Вујчића, познатог макарског каматара, 2005. године.

Осуђени убица Милан Николић, ухапшен је, како наводе хрватски медији у августу у Пожаревцу у Србији и то на основу међународне потјернице која је за њим расписана још у јулу 2011. године.

Николић се тренутно налази у истражном екстрадицијском притвору. У току је поступак пред српским судом након којег би осуђени убица требало бити изручен Хрватској.

Упуцали га, па бацили са литице

Подсјетимо, Гојко Вујчић, познати бизнисмен и макарски каматар убијен је 21. новембра 2005. године у Подгори хицима из ватреног оружја, а онда је бачен с литице на плажу.

Према правоснажној пресуди коју је изрекао Жупанијски суд у Сплиту, Николић је убиство организовао са још неколико особа, које до сада никада нису идентификоване.

Узео је каматару најмање 2.000 евра. На Вујчићевом тијелу пронађене су три прострелне ране – двије на глави и једна на грудима.

Утврђено је и како је Вујчић у тренутку пада с литице још увијек био жив, а оружје којим је убијен никада није пронађено.

За пресуду је био кључан исказ Мате Лалића који се, када је у медијима видио да је Вујчић убијен из оружја италијанске производње калибра 6.35 мм, одмах сјетио пиштоља који је дао Николићу.

Лалић је правосудним органима тврдио како је наведени пиштољ дао због дугова, али када је прикупио новац и тражио пиштољ назад, Николић му је рекао како га је изгубио.

Пуштен из притвора, па одмах побјегао у Србију

Касније је Николић полицији рекао да је пиштољ дао Златану Филиповић који је био један од оптужених у овом предмету.

Поступак против Филиповића је ипак обустављен након што је приложио потврду београдског суда како је на дан убиства 24. новембра 2005. године био заузет парницом за старатељство над сином.

Николић је у притвору провео четири и по године, након чега је по сили закона пуштен јер поступак још није био правоснажно окончан.

Николић је стога на слободи дочекао пресуду, што му је омогућило да нестане и избјегне издржавање казне. Већ се тада нагађало да је побегао преко границе у Бању Ковиљачу у Србији одакле је поријеклом његов отац.

Иначе, Николићев отац је тада испричао како му је син након пуштања из притвора извадио нова документа, пише 24 сата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана