Хркаловић остаје у притвору, одбијена жалба

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Кривично ванпрересно веће Посебног одељења Вишег суда у Београду (Специјални суд) одбило је данас жалбу бранилаца некадашње државне секретарке у Министарству унустрашњих послова Дијане Хркаловић.

Њени браниоци су жалбом тражили да се преиначи решење судије за претходни поступак и да јој се притвор укине и омогући одбрана са слободе. Хркаловићки је одређен притвор због опасности да ће утицати на сведоке.

Хркаловић се кривичном пријавом терети да је утицала на начелника одељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића да не достави благовремено неке извештаје тужилаштву у вези са убиством Властимира Милошевића, познатом као "убиство на шинама", за које је био оптужен, а касније правосназнзо ослобођен Вељко Беливук, који је сада оптужен за најбруталнија кривична дела као вођа криминалне групе "Принципи".

Ови извjештаји, према речима њених адвоката, немају везе са ДНК анализама како се то појавило у неким новинама. Све наводе кривичне пријаве Хркаловићка је негирала на саслушању у тужилаштву.

Она се терети за кривично дjело трговина утицајем, а Миленковић за кривично дjело злоупотреба службеног положаја. Хркаловић је ухапшена у петак 15. септембра након заједничког рада Тужилаштва и Сектора унутрашње контроле МУП-а и исте ноћи јој је одређен притвор, док се Миленковић брани са слободе.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана