Хил: САД немају пуно детаља о јучерашњим хапшењима Срба на КиМ

Танјуг
Хил: САД немају пуно детаља о јучерашњим хапшењима Срба на КиМ

ПОЖАРЕВАЦ - Амбасадор САД-а у Београду Кристофер Хил рекао је данас да Сједињене Америчке Државе не знају пуно детаља о јучерашњем хапшењу тројице Срба са КиМ.

-Речено је да су повезана са злочинима који су се наводно догодили прије тридесет година - рекао је Хил Танјугу.

Истакао је да ће другима оставити да закључе зашто су хапшења услиједила непосредно након неуспјешне рунде дијалога у Бриселу и током трајања сједнице Генералне скупштине Уједињених нација. - Вјерујем да је ово могуће ријешити брзо и желио бих да се више разговара о кооперацији, а мање о хапшењима - закључио је Хил. Истакао је и да САД не разумију како забрана увоза робе из централне Србије на Косово и Метохију, коју је увела власт у Приштини, може да помогне укупној ситуацији у односима између Београда и Приштине.

-Што се тиче Косова и забране увоза (српских) производа заиста то не разумијем. Знам да моје колеге у амбасади у Приштини раде пуно како би се то питање ријешило. Мени једноставно није јасно како те мјере забране могу помоћи - рекао је Хил током обиласка фабрике „Бамби“ у Пожаревцу.

Додао је да је сада најважније смирити тензије и повећати ниво сарадње.

-Оно што је потребно видјети у овој регији југоисточне Европе је већи ниво сарадње, толеранције, заједнички рад како би остварили облике сарадње који ће трајати - навео је Хил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана