Харадинај шаље албанску робу на сјевер Косова?

Срна
Харадинај шаље албанску робу на сјевер Косова?

Приштина - Премијер Косова Рамуш Харадинај током поподнева ће упутити четири камиона албанских трговинских ланаца на сјевер Косова, и то уз асистенцију Кфора и Косовских безбједносних снага, сазнају “Вечерње новости”.

Након што су привредници са сјевера Косова јутрос као знак протеста због огромних такса које је Приштина увела прије више од седам мјесеци ступили у штрајк и нису отворили своје објекте - од продавница до фризерских салона, лист наводи да је намјера Харадинаја да са камиона продају намирнице становништву четири српске општине - Косовској Митровици, Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу.

Харадинај је, реагујући на одлуку привредника са подручја општина Зубин поток, Лепосавић, Звечан и сјеверна Косовска Митровица да затворе пословне објекте, на својој Фацебооку страници објавио да привремена косовска влада, у сарадњи са косовским предузећима, отвара малопродајне објекте у тим општинама “да би заштитила грађане”.

Он је навео да његов кабинет, у сарадњи са пословном заједницом и власницима привредних предузећа са Косова, а послије консултација са свим релевантним институцијама, “организовао отварање малопродајних објеката у општинама на сјеверу Косова”.

Харадинај је ситуацију на сјеверу Косова оцијенио “као симулацију хуманитарне катастрофе и као још један неуспио покушај Србије да дестабилизује ситуацију на Косову”.

Он је нагласио да је “Косово данас још једном дало институционални одговор на оркестриране акције Србије”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана